İçeriğe geç

Makale: Şömine; Evlerde Sıcaklık ve Atmosfer

Şömine; Evlerde Sıcaklık ve Atmosfer

Şömineler, evlerde ısınma amaçlı ve atmosfer yaratmak için de yüzyıllardır kullanılan popüler bir ısı kaynağıdır. Günümüzde, şömineler sadece ısınma amacıyla değil, ev dekorasyonunun önemli bir parçası olarak da kullanılıyor. Farklı şömine çeşitleri, ev sahiplerine çeşitli tasarım seçenekleri sunar.

MODERN ŞÖMİNE

#1 Odunlu Şömineler

 

Bu en yaygın şömine türüdür. Ahşap yakılarak çalışır ve genellikle evlerin salonlarında veya oturma odalarında bulunur. Ahşap yakmalı şömineler, evin içinde rahat bir atmosfer yaratır ve odunun yanarken çıkardığı seslerin yanı sıra, evin içindeki havanın güzel kokmasına neden olur. Bu şömineler, doğal bir ısı kaynağıdır ve kullanımı, ev sahiplerine enerji faturalarında tasarruf sağlayabilir.

 

ODUNLU ŞÖMİNE

 

#2 Doğalgazlı Şömineler

 

Gaz yakmalı şömineler, ev sahiplerine daha modern bir tasarım sunar ve ahşap yakmalı şöminelerin sahip olabileceği zorlukları önler. Gaz yakmalı şömineler, elektrikle çalışır ve ahşap yakmalı şöminelerden daha verimli ve temiz bir enerji kaynağıdır. Doğalgazlı şömineler, çalışma bakımından elektrikli şöminelere benzerler. Ancak doğalgazlı şöminelerin kurulumu için öncelikle doğalgaz sisteminizin tamamen yapılmış olması gerekmektedir. Eğer doğalgaz sisteminizle şömineniz bağlanmıyorsa, LPG yakıtı kullanarak da şöminenizi yakabilirsiniz.

Bu şömineler, odanın sıcaklığını kolayca kontrol etmenizi sağlar ve bir tuşla açıp kapatabilirsiniz.

 

 

GAZLI ŞÖMİNE

 

#3 Elektrikli Şömineler

 

Elektrikli şömineler, odanın ortasına dahi yerleştirilebilen daha modern bir tasarım sunar. Bu şömineler, gerçek bir ateş kullanmadan çalışır ve bu nedenle bir baca veya havalandırma sistemine ihtiyaç duymaz. Elektrikli şömineler, istediğiniz herhangi bir zamanda açıp kapatabilirsiniz ve birçok farklı tasarım ve boyutta mevcuttur. Genellikle Cam içerisinde 3 boyutlu yapay yanan odun ve kömür bulunmaktadır. üst tarafında ise bir menfez bulunmaktadır, buradan sıcak bir fan üfleme yapar. Ayrıca odun yanma sesi olan seçenekleri de bulunmaktadır.

 

ELEKTRİKLİ ŞÖMİNE

 

#4 Ethanol Şömineler

Bioethanol sıvı yakıt ile çalışan baca gereksimi olmayan şöminelerdir. Herhangi bir elektrik, su veya doğalgaz bağlantısı gerektirmeden mekanınızı rahatlıkla ısıtabilirsiniz. Herhangi bir zehirli gaz duman kül gibi sorunlar oluşturmaz. Ev, ofis , otel, fabrika, okul gibi yerlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bazı modellerinde ayarlı kapak sayesinde ateşin alevini ayarlamak veya söndürmek için kullanılmaktadır.

ETHANOL ŞÖMİNE

#5 Dekoratif Şömineler

 

Isı kaynağı olmadan sadece görsel olarak tasarlanan şömineler de vardır.

 

DEKORATİF ŞÖMİNE

Şömineler evlerde sıcaklık ve atmosfer yaratmak için yüzyıllardır kullanılan popüler bir ısınma kaynağıdır. Ahşap yakmalı, gaz yakmalı, elektrikli, alkollü, iki taraflı, köşe, taş ve dizayn şömineleri gibi birçok farklı şömine çeşidi vardır. Ev sahipleri, evlerinin dekorasyonuna uyacak en uygun şömine türünü seçebilir ve evlerinde sıcak, şık ve rahat bir atmosfer yaratırlar.

 

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Read more

Toprak Tonları ile Doğaya Dönüş

Toprak Tonları ile Doğaya Dönüş

Doğanın renkleri evimizde kullanabileceğimiz en güzel ve doğal dekorasyon fikirlerinden biridir. Doğanın rengi olarak bilinen toprak tonları, son yılların en popüler renk trendlerinden biri haline ...

Daha fazlasını oku