İçeriğe geç

Makale: Kaliteli Metal Mobilya Nasıl Seçilir?

Kaliteli Metal Mobilya Nasıl Seçilir?

Metal mobilyalar, dayanıklılıkları, estetik formlara ve sınırsız renk ve kaplama çeşitliliği olması sebebiyle her dönemde dikkat çekicidir ve ilgi odağıdır. 

Metal mobilyaları seçerken dikkat edeceğimiz başlıklar

  • İşçilik
  • Malzeme Kalitesi
  • Boya kalitesi

İşçilik

Metal mobilyalarda malzeme ve boya kalitesi kadar bunların doğru işlenmesi çok önemlidir. Doğru kaynak metodları kullanılmalıdır. Mobilyada kullanılan kaynak çeşitleri olarak Lazer kaynağı ve argon kaynak kullanılmaktadır. Daha uygun mobilyalarda ise gaz altı ve elektrot kaynağı kullanılmaktadır. Argon ve lazer kaynak kullanılmasının sebebi kaynaklı yer çok estetik gözükmektedir. Diğer kaynak metodlarında ise görsellik ikinci planda olduğundan dolayı sanayi ve inşaat sektöründe kullanılmaktadır.

Malzeme Kalitesi

Metal ürünler profil ve saclardan oluşmaktadır. Genelde ucuz mobilyalarda profil kalınlığı dışarıdan belli olmadığı için çok ince kullanılmaktadır. Profil kalınlığı ev mobilyaları için genelde 1.5 mm yeterlidir. Ancak 1.5 mm altı kalınlığa sahip mobilyalar tercih edilmemelidir. Mobilya ürünlerinde hem kutu profillerde hem de sac malzemesinde siyah sac kullanılmamalıdır. Üzerine yapılan kaplama veya fırın boyada görsel problemler oluşturmaktadır.

 

Boya Kalitesi

Metal ürünler piyasada yaygın olarak 2 şekilde sunulmaktadır.

Fırın boya ve kaplama olarak tercih edilen metal mobilyalarda genelde kaplamalı ürünlerde problem yaşanmaktadır. Kaplamalı ürünlerde en az fırın boya kadar profesyonel bir üretim bandı olması gerekirken piyasada çokça karşılaştığımız bu gold, pirinç, krom kaplamalar daha çok merdiven altı yerlerde kaplanmaktadır. Fırın boyalı ürünler bu nedenle daha sağlıklıdır. Fırın boyalı ürünler mat veya parlak şekilde üretilebilmektedir ve kaplama ile kıyaslanamayacak kadar renk çeşidi vardır. Kaplamalı ürünler alındığında sağlam dahi olsa bir süre sonra kaplamada problemler meydana gelmektedir. Bu nedenle kaplamalı metal ürün aldığınızda sorun çıktığında bile hızlıca çözülmesi adına mutlaka güvenilir bir yerden almanızı öneriyoruz.

 

 

Read more

DOĞRU ORTA SEHPA SEÇİMİ NASIL OLMALI?
METAL ORTA SEHPA

DOĞRU ORTA SEHPA SEÇİMİ NASIL OLMALI?

  Salonlarda orta sehpa kullanımı, ev dekorasyonunda büyük bir öneme sahiptir. Hem kullanım kolaylığı sağlar hem de yaşam alanınızın genel atmosferine katkıda bulunur. Özellikle göz alıcı ve şık t...

Daha fazlasını oku